TARİHÇE

OKULUN TARİHÇESİ


      Kelhasan İlköğretim Okulu 1946 yılında kerpiçten yapılmış ve Kelhasan Köyü İlkokulu olarak hizmete başlamıştır. Ancak öğretmen bulunamaması nedeniyle okul binasının sahipsiz ve bakımsız olması neticesinde kısa zamanda tahrip olup yıkılmıştır. Bu binanın kerpiçten yapılmasından ötürü yıkıldığı söylenmektedir. Daha sonra köylere öğretmen gönderilmesi üzerine 1949 yılında hayırsever vatandaşlarında katkısıyla mevcut binanın güneybatısında yer alan binada eğitim öğretime başlanmıştır. Fakat yetersiz olması sebebiyle köy evlerinden de istifade edilmiştir.

 

      Zamanla öğrenci sayısının artmasıyla yeni okul binasına olan ihtiyaç artmıştır. Özel İdare ve vatandaşlar tarafından 1967 yılında beş derslikli ve tek katlı bina yapımına başlanmış daha sonra ortaokul da açılır düşüncesiyle yapı çift katlı ve on derslikli olarak tamamlanmıştır.1972 yılında Kelhasan Köyü İlkokulu ve Kelhasan Ortaokulu olarak hizmete girmiştir. Bu bina 1993-1994 Eğitim –Öğretim yılından itibaren Kelhasan İlköğretim Okulu olarak hizmet vermektedir.Belli bir döneme kadar sobayla sağlanan ısınma bugün kaloriferli bir sistemle faaliyet vermektedir.

 

      Kelhasan İlköğretim Okulu 1997 yılında taşımalı eğitime geçmiş olup; Turanlar, Erdoğanlar,Korkmazlar, Polatlar,Taşkınlar,Temizler, Seçilmişler,Çakmaklar,Özcanlar ve Yıldırımlar yaylalarından da öğrenciler okulumuzda eğitim öğretime devam etmektedir.

 

      Kelhasan İlköğretim Okulu ana sınıfı ve bilişim sınıfı  dahil olmak üzere toplam 10 derslik, 1 müdür odası,1 kütüphane,1 öğretmenler odasıyla hizmet vermektedir. Bahçe içinde okul binası, wc, kalorifer dairesi,kömür odası ve lojman bulunmaktadır. İhata duvarı mevcuttur.

 

      2020 yılı itibariyle ortaokul kısmı kapatılmıştır. Ortaokul öğrencileri servislerle Yeniceoba ve  Büyükbeşkavak'a taşınmaktadır. Okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerine birleştirilmiş sınıf olarak devam etmektedir.

 

      2023 yılında alınan kararla daha önce Kelhasan Anadolu Lisesi olarak hizmet veren binaya taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Eğitim-Öğretim faaliyetlerine burada devam edilmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi